Opatija - Kvarner Baai - Kroatië

Informatie voor uw Vakantie in Opatija

Wij hebben 271 accommodatiemogelijkheden in Opatija voor u in ons aanbod.

De stad Opatija telt ca. 12719 inwoners en is 18 km van Rijeka verwijderd, de dichtstbijzijnde grotere stad. De wijken van Opatija zijn: Icici, Matulji, Veprinac, Poljane, Pobri, Rupa, Mihotici, Volosko, Vlasici, Jusici, Ruzici, Lipa, Zejane, Mucici, Kastav.


Algemeen
Opatija is de parel van de Kvarner-riviera. Opatija ligt aan de voet van de berg Ucka die een geweldig uitzicht biedt over Istrië, de Kvarner eilanden, de bocht van Gorski Kotar, en bij helder weer zijn zelfs de toppen van de Italiaanse Alpen zichtbaar Het is een prachtige stad, gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa's en oude hotels die nog een Habsburgse grandeur uitstralen. Opatija werd halverwege de 19de eeuw opengelegd voor het toerisme. In het Habsburgse rijk verwierf Opatija zich de naam van winterkuuroord voor de rijken, vanwege het milde klimaat en de schone lucht. Januari, februari en maart waren destijds het hoogseizoen, niet in de laatste plaats doordat het bergmassief achter de kust de gevreesde bora tegenhield, de ijskoude noordenwind die vanuit het Karstgebied komt aanwaaien.

De 43 km lange Opatija Riviera biedt een schitterende natuur, mooie stranden en parken, kilometers lange wandelpaden langs de zee.Het bekende wandelpad Frans-Jozef I loopt vlak tegen de branding. Het is een uniek wandelpad, waar zon en schaduw afwisselen, met stukken die zeer rustig zijn en andere waar het pad door de terrasjes loopt. Het wandelpad loopt van het vissersdorpje Volosko - helemaal in de oksel van de Kvarnerbaai - tot in Lovran 6 km verder zuidwaards.

In Opatija is er alles wat je nodig hebt, ondertussen is er ook een supermarkt. Verder een groot postkantoor, banken en voldoende geldautomaten. Logies vind je in Opatija voor iedereen. Er zijn gewone hotels, duurdere hotels en ook twee vijfsterrenhotels. Wens je een kamer of een appartement, dat kan ook in Opatija. Enkele kamperen kan niet, daarvoor moet je enkele kilometers verder naar Medveja rijden.


In de stad bevindt zich een aangelegd badstrand met aflopende betonnen plateaus en terrassen en met een veilige zwemlagune voor kinderen. Op een klein schiereiland ernaast is een park aangelegd. Voor het park staat een beeld van vrouw met meeuw op de rotsen, dat symbool is geworden voor Opatija. Eén uitstulping in zee verder, voorbij Grand Hotel Kvarner, is het prachtige park met botanische tuin van Opatija, met het Lido en een openluchttheater. In dit openluchttheater zijn er in de zomer bijna elk weekend optredens.

In de winter vindt er het carnaval plaats, wat kleinschaliger maar even uitbundig als het grote carnaval van Rijeka. In Opatija's achterland liggen dan ook nog de bergen van het Ucka-massief, waar je prachtige wandelingen kunt maken. Neem eens een kijkje in het dorp Veprinac, hoog boven Opatija en met prachtig uitzicht over de badplaats en over Rijeka en de eilanden.
Bezienswaardigheden
Oeverpromenade
Gastronomie en ontspanning
Bar,  café,  casino,  discotheek,  pizzeria,  Restaurant
Shoppen
supermarkt
Video's
 

Vakantie in Opatija met Adrialin

Hier vindt u prijsgunstige accommodatie voor uw volgende reis :

image description

Zoek een vakantieappartement, een vakantiewoning, een hotel, een landhuis, een pension, een gastenkamer of een camper voor uw vakantie in Opatija, of als u zich alleen maar over Opatija in Kvarner Baai wilt informeren, dan zit u bij ons goed.

Hier vindt u accommodatie zoals vakantieflats, vakantiewoningen, landhuizen, hotels, vakantiecentra, pensions, gastenkamers, campers, cruises, jachtcharters, excursies e.a. Adrialin beschikt over een voortdurend groeiend aanbod voor uw reis naar Kroatië, Italië en Oostenrijk.

Naar het aanbod:
Opatija vakantiewoningen, Opatija Vakantiehuizen, Opatija Hotels, Opatija Vakantiecomplexen, Opatija landhuizen, Opatija Pensions, Opatija Gastenkamers, Opatija campers

Vakantiepark Opatija

  • Geen vakantiecentra in Opatija gevonden.

Vakantiehuis Opatija

Opatija, een goede keuze voor uw vakantie in Kroatië.