Adrialin

Senj - Kvarner Baai - Kroatië

Informatie voor uw Vakantie in Senj

Wij hebben 443 accommodatiemogelijkheden in Senj voor u in ons aanbod.

De kleine stad Senj telt ca. 6000 inwoners en is 75 km van Rijeka verwijderd, de dichtstbijzijnde grotere stad. De stadsdelen van Senj zijn de volgende: Sibinj-Strand, Pijavica, Spasovac-baai, Sv. Jelena-baai, Bunica-baai, Stolac, Klaricevac, Krivi Put-Sojati, Krivi Put, Trbusnjak, Lopica, Kozjak, Stolacko Naselje, Mundaricevac, Strmac, Varos, Vrh Aleja, Visala, Treca draga, Druga draga, Eerste baai, Starigrad, Roncevic Dolac, Francikovac.

Algemeen

Senj is de oudste stad in het gebied Primorje (het bestaat al meer dan dertig eeuwen) en ligt op een 60-tal kilometer zuidwaards vanRijeka tegenover de zuidpunt van hetEiland Krk. Deze stad is niet alleen een belangrijke plaats geworden voor het toerisme, maar het is altijd al een belangrijke historische plaats geweest.Senj is altijd bewoond geweest, eerst door de Illyriers en later door de Romeinen die een haven bouwden bij Senia. De plaats werd al vroeg een bisschopzetel en ontwikkelde zich tot een belangrijke houthaven. rnNa het jaar duizend werd Senj in leen gegeven aan de tempeliers. Later ging het over op de Frankopans en uiteindelijk kwam het onder rechtstreeks gezag van de Hongaarse koning te staan. De habsburgers kozen de plaats uit als eerste station van de militaire grenszone, die bescherming moest bieden tegen de Turken. De machtigste stadsmuren zijn maar ten dele bewaard gebleven.Senj is zoals de meest steden aan de kust niet echt groot. Het telt slechts 8500 inwoners waarvan er 6000 in het stadje zelf wonen.Vanuit Senj ben je vrij snel op het eiland Krk of op hetEiland Rab, maar ook de Plitvice Meren liggen op een kleine 100 kilometer hier vandaan. En zeker niet te vergeten, het Velebit Nationaal Park 'achter' Senj. Absoluut het bezoeken waard.De kust in de omgeving kent vele kleine en grotere baaien met kristalhelder water. Er zijn 4 hotels en niet minder dan 6 campings. Het aantal 'sobe' kamers en appartementen is niet direct te tellen al was het maar omdat er hier wekelijks wel ergens een nieuw appartementje afgewerkt is.Eten is er al evenmin een probleem met de 30 restaurants en nog veel meer cafeetjes en snack-bar's. Voor wie aan watersport wenst te doen, alle mogelijke voorzieningen zijn hier voorhanden. Van de 'marina' zelf tot vulstations voor duikflessen, visvergunningen, verhuurvan boten, enz.
Beeldgalerij

 
Uitstapjes

» Breng absoluut een bezoek aan de burcht-Nehaj in Senj, waar de beroemde Duitse kinderserie 'De bende van rode Zora' gedraaid werd. Alle informatie over de burcht vindt u ter plaatse. Voor kinderen is de burcht ook bijzonder interessant. Vanaf het kasteel op de top hebt u een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving, tot de Ucka-berg in het noorden van ( Istrië) en het eiland Rab in het zuiden. Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een restaurant.

» Maak een wandeling door de historische binnenstad van Senj en haar kronkelige steegjes. Het best begint u in het noorden op de goed bewaarde resten van de oude stadsmuur.

» U kunt een daguitstap maken met een salonboot vanuit Sveti Juraj, op het Velebit-kanaal naar
Baska
op het eiland Krk, naar het eiland Goli - onder de communistische regering van het voormalige Joegoslavië een gevangeniskamp voor binnenlandse politieke tegenstanders - en langs de oostkust van het eiland Rab terug naar Sveti Juraj.

» Bezoek het achterland van Senj waar u een compleet andere vegetatie en kleine ingeslapen gehuchten kunt bewonderen, waar de tijd als het ware stilgestaan heeft: rijd bijvoorbeeld in Senj aan het tankstation naar Krivi Put en volg dan de weg voor ongeveer 12 km. Onderweg hebt u een prachtig uitzicht. In dit gehucht is er een dorpskroeg waar u iets kunt drinken. Op 5 augustus wordt hier ook een volksfeest georganiseerd. Als u doorrijdt voorbij het gehucht leidt deze straat door een quasi ongerept landschap (ongeveer een half uur) tot de hoofdstraat Zagreb-Senj. Die kunt u niet missen. Sla rechts af in de richting van Senj en rijd langs de kloof terug. Onderweg ziet u hoe er voor restaurants lammetjes aan het spit draaien. Niet te versmaden!

» U kunt van Krivi Put naar Novi Vinodolski rijden, om zo weer de kustweg te bereiken. Onderweg passeert u eveneens kleine gehuchten en ziet u bordjes naar het pension 'Lovacki dom', waar u o.a. wildspecialiteiten kunt proeven.

» Rijd van Sveti Juraj in het achterland naar Krasno (22 km). Dit is het hoogste dorp van Kroatië en ligt in een weelderig karstdal, een polje. Daar wordt de Krasno-kaas gemaakt, die u ter plaatse in de kaasmakerij of op de markt in Senj kunt verkrijgen. Krasno is een beroemde bedevaartplaats met de kapel van de raadselachtige madonna van Krasno. Op Maria Hemelvaart (15 augustus) vindt daar een groot volksfeest plaats.

» Als u in Krasno in de richting van Otocac doorrijdt, bereikt u het dorp Kuterevo. Hier moet u absoluut een bezoek brengen aan het berenverblijf, dat vooral voor kinderen een attractie is. Het dorp is ook heel bekend voor zijn houtsnijwerk. U rijdt verder over een van de properste rivieren van Europa, de Gacka, tot in Otocac. Van daar uit kunt u langs de hoofdstraat weer terug naar Senj.

» Langs de baan Sveti Juraj - Krasno ziet u na het gehucht Oltari een vertakking naar rechts, die naar de botanische tuin van Zavizan leidt. Deze tuin maakt deel uit van het Nationaal park Noord-Velebit. Bij mooi weer hebt u vanuit Zavizan, waar het overigens zeer koud kan worden, een uniek uitzicht op de Kvarner-eilanden.

» De Plitvicemeren (nationaal park) zijn een wereldberoemd natuurfenomeen, dat u in geen geval mag missen (ca. 90 km van Senj). Informatie in de reiskantoren.

» Als u een originele veemarkt wilt zien (zoals heel lang geleden), rijd dan op woensdag naar Otocac (ongeveer 45 min.). Onderweg geniet u van een prachtig landschap.

» Eiland Rab: rijd naar de ferry in Jablanac. Bezoek absoluut de stad Rab. Maak een wandeling in het Dundo-bos. Als u aan een groot zandstrand wilt baden, rijd dan naar San Marino. Om het eiland Rab te bereiken hebt u ca. drie kwartier nodig. Het eiland zelf is maar ca. 12 km lang.

» Eiland Krk: rijd langs de kustweg naar Rijeka tot de vertakking Otok Krk. Over de brug bereikt u voor een klein tolbedrag het grootste Kroatische eiland. Rijd door tot Baska in het zuiden. Daar vindt u een prachtig maar spijtig genoeg drukbezocht strand.

Bezienswaardigheden

Kastelen,  Galerij,  Havencomplex,  Historische binnenstad,  Historische gebouwen,  Historische stadsmuren,  Catacomben,  Kathedraal,  Kerk,  Museum,  Parken,  Overblijfselen uit de Romeinse tijd

Senj is de oudste stad in het gebied Primorje (het bestaat al meer dan dertig eeuwen) en ligt op een 60-tal kilometer zuidwaards van Rijeka tegenover de zuidpunt van het Eiland Krk. Deze stad is niet alleen een belangrijke plaats geworden voor het toerisme, maar het is altijd al een belangrijke historische plaats geweest. Senj is altijd bewoond geweest, eerst door de Illyriers en later door de Romeinen die een haven bouwden bij Senia. De plaats werd al vroeg een bisschopzetel en ontwikkelde zich tot een belangrijke houthaven. Na het jaar duizend werd Senj in leen gegeven aan de tempeliers. Later ging het over op de Frankopans en uiteindelijk kwam het onder rechtstreeks gezag van de Hongaarse koning te staan. De habsburgers kozen de plaats uit als eerste station van de militaire grenszone, die bescherming moest bieden tegen de Turken. De machtigste stadsmuren zijn maar ten dele bewaard gebleven.

Senj is zoals de meest steden aan de kust niet echt groot. Het telt slechts 8500 inwoners waarvan er 6000 in het stadje zelf wonen.Vanuit Senj ben je vrij snel op het eiland Krk of op het Eiland Rab, maar ook de Plitvice Meren liggen op een kleine 100 kilometer hier vandaan. En zeker niet te vergeten, het Velebit Nationaal Park 'achter' Senj. Absoluut het bezoeken waard.

De kust in de omgeving kent vele kleine en grotere baaien met kristalhelder water. Er zijn 4 hotels en niet minder dan 6 campings. Het aantal 'sobe' kamers en appartementen is niet direct te tellen al was het maar omdat er hier wekelijks wel ergens een nieuw appartementje afgewerkt is.

Eten is er al evenmin een probleem met de 30 restaurants en nog veel meer cafeetjes en snack-bar's. Voor wie aan watersport wenst te doen, alle mogelijke voorzieningen zijn hier voorhanden. Van de 'marina' zelf tot vulstations voor duikflessen, visvergunningen, verhuurvan boten, enz.
Vrijetijdaanbiedingen

Nationaal Park,  Wandelwegen
Sportmogelijkheden

Fietsen
Gastronomie en ontspanning

Wie het nachtleven in Senj wil induiken kan kiezen uit talrijke clubs en bars, die dicht bij het centrum gelegen zijn. De bar 'Meduza' (direct aan het strand Skver) en de bar 'Bilao' zijn zeker een bezoek waard.
Bar,  café,  Internetcafé,  pizzeria,  Restaurant
Wellness-, beauty- en gezondheidsaanbiedingen

ambulance,  Tandartsenpraktijk gespecialiseerd in toeristen,  Beautyfarm,  kapperssalon,  schoonheidssalon,  ziekenhuis,  Massage,  Wellnessaanbod
Shoppen

Bakkerij,  Kledingzaak,  Boutiek,  Viswinkel,  Huishoudwinkel,  Kleine winkel,  Marktverkoop,  Slagerij,  Groente- en fruitwinkel,  Sieradenwinkel,  souvenirshop,  supermarktIn Senj, Sveti Juraj en omgeving vindt u hoofdzakelijk kiezelstranden in kleine baaien, die ook voor kinderen of niet-zwemmers optimaal geschikt zijn. Er zijn echter ook stranden met grasperken en gebetonneerde plateaus. Veel kleine baaien nodigen uit om een duik te nemen in het kristalheldere water. Volgens ADAC is de kwaliteit van het zeewater in de omgeving van Senj de beste van de hele Kroatische en Italiaanse Adriatische kust. Op het strand van Senj kunt u naast ligstoelen en parasols ook waterfietsen enz. huren.

In Senj en omgeving vindt u mooie kiezelstranden en kristalhelder water. In het centrum van Senj kunt u kiezen uit volgende stranden:
» Strand SKVER
» Strand BANJA
» Strand PRVA DRAGA

Ook de volgende stranden liggen vlakbij:
» Strand KALIC
» Strand SIBINJ
» Strand BUNICA
» Strand SVETI JURAJ


Video's

 

Senj Onlinereisgids

De stad is het schouwtoneel van Kurt Kläbers jeugdroman De bende van rode Zora uit 1941 die hij onder het pseudoniem Kurt Held geschreven heeft. Het verhaal van het kleine meisje dat zich met een kinderbende in de Uskoken-burcht Nehaj van Senj verbergt en de inwoners van de stad regelmatig in hun hemd zet, bevat talloze nauwkeurige plaatsbeschrijvingen.

Senj speelt een belangrijke rol in de literatuur. Zo zijn de beroemdste Kroatische dichters en schrijvers uit de 19e eeuw van deze stad afkomstig, bijvoorbeeld Silvije Strahimir Kranjcevic (1865-1908), Vjenceslav Novak (1859-1905), Milutin Cihlar Nehajev (1880-1931) en Milan Ogrizovic (1877-1923).

Vakantie in Senj met Adrialin

Hier vindt u prijsgunstige accommodatie voor uw volgende reis :

image description

Zoek een vakantieappartement, een vakantiewoning, een hotel, een landhuis, een pension, een gastenkamer of een camper voor uw vakantie in Senj, of als u zich alleen maar over Senj in Kvarner Baai wilt informeren, dan zit u bij ons goed.

Hier vindt u accommodatie zoals vakantieflats, vakantiewoningen, landhuizen, hotels, vakantiecentra, pensions, gastenkamers, campers, cruises, jachtcharters, excursies e.a. Adrialin beschikt over een voortdurend groeiend aanbod voor uw reis naar Kroatië, Italië en Oostenrijk.

Naar het aanbod:
Senj vakantiewoningen, Senj Vakantiehuizen, Senj Hotels, Senj Vakantiecomplexen, Senj landhuizen, Senj Pensions, Senj Gastenkamers, Senj campers
Senj, een goede keuze voor uw vakantie in Kroatië.

Lid van

 • Adrialin is lid van RDA
 • Adrialin is lid van verschillende organisaties van reisbureaus en touroperators.

In samenwerking met

 • Adrialin is partner van de Kroatische toerismecentrale

Veilige betaling via

 Overschrijving en volgende betalingswijzen:
PayPal, Debetnota, MasterCard, Visa, American Express

Adrialin wereldwijd

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE